KOCAELİ / GÖLCÜK - Barbaros İlkokulu

Mrt

Okul müdür yardımcımız Nurullah GÜLSOY, Erasmus+ Okul Eğitimi kapsamında Estonya'nın tarihi yerleşim yerlerinden olan Sillamäe Vanalinna okulunda 04-08 Mart tarihlerinde işbaşı gözlem gerçekleştirdi. Bu süreç içerisinde Sillamäe Belediye Başkanı Tonis Kalberg'i, Sillamäe Kannuka Kool, Sillamäe Kültür Merkezi, Sillamäe Müzesi, Sillamäe Gümnaasium, Narva Vanalinna Pohikool, Narva Gümnaasium, Narva Eesti Gümnaasium okullarını ve VitaTiim yaygın eğitim merkezini de ziyaret etme şansı yakaladı.

Bir hafta boyunca Estonya'da okul yapısı, yönetimi, sınıf yapısı ve yerleşimi hakkında bilgi aldı. Ana dil ve yabancı dil eğitimi ile dijital araç gereçlerin etkin kullanılması gibi konuları yakından izleme imkanı buldu. Ayrıca ülkemiz, bölgemiz ve okulumuz hakkında katıldığı sınıflara bilgilendirme yaptı.

Öğretmenimize dolu dolu bir hafta geçirmesi için gerekli planlamayı yapan, okulunu/kurumunu bizlere açan, çevreyi tanıtan, dersini gözleme imkanı veren bütün yönetici, personel, öğretmen ve öğrencilere çok teşekkür ederiz.

Estonya'dan okulumuza gelecek olan meslektaşlarımızı misafir etmekten mutluluk duyacağımızı belirtmek isteriz.

Yeni projelerde görüşmek üzere!

Şbt

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİNİN ŞUBAT AYI ETKİNLİĞİ OLAN DEYİMLER VE ATASÖZLERİ OKUMALARI TÜM SINIFLARIMIZDA RESİMLEME ÇALIŞMALARI VE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE TAMAMLANMIŞ OLUP YAPILAN ESERLER OKUL BAHÇESİNDE SERGİLENDİ.

Ara

Okulumuzda Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlamaları ile milli değerlerimizi korumak, öğrencilerimizi bilinçlendirmek, milli kaynaklarımızın daha verimli şekilde kullanılmasını sağlamak, yerli üretimi desteklemek ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmak amaçlanmıştır. Yerli malı haftası süresince okullarda yapılan etkinliklerde "yerli malını kullanmanın önemi" vurgulandı. Bu şekilde ülkenin zenginliklerinin artması amaçlanmaktadır. Ayrıca tutumlu olmanın ve bilinçli tüketiciliğin öneminin üzerinde duruldu.

Yerli ve milli teknolojik ürünlerimizin maketleri sergilenerek öğrencilerimizi robotik kodlama, siber güvenlik, yazılım, yapay zeka, insansız araçlar, havacılık, uzay ve dron teknolojileri alanında daha fazla bilgi sahibi olmaları sağlandı. Ayrıca okulumuza yerli aracımız TOGG getirilerek katılımcılara yerli ve milli aracımız TOGG’u inceleme fırsatı sunuldu.

Kas

'Dürüst Manav' etkinliği okulumuz Değerler kulübü.  ÇEDES projesi kapsamında yapılan bir etkinliktir. Başında satıcısı bulunmayan bu etkinlikte öğrenciler kendisi meyveyi alıp  ücretini kasaya bırakmaktadır. Bu etkinlikte dürüstlük,güven, merhamet, yardımlaşma, dayanışma gibi ahlaki değerlerin önemi kavratmak amaçlanmıştır.Aynı zamanda Allah inancının davranışlara olan etkisi fark ettirilmeye çalışılmıştır. Değerler kulübü öğretmeni Meral Şenoglu tarafından hazırlanan etkinlikten elde edilen gelir Diyanet Vakfı aracılığıyla Filistin'e bağışlanmıştır. Etkinlikte emeği geçen Meral ŞENOĞLU öğretmenimize, İlgi gösteren veli ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

"Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kâfidir." diyen Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 85. yılı anma programı okulumuzda düzenlenmiştir.

Ekm

Erasmus günlerinde, okulumuz bünyesinde gerçekleştirdiğimiz yurt dışı hareketliliklerimiz ve yurt dışından gelen misafirlerimizle gerçekleştirdiğimiz programların tanıtımı gerçekleştirilecektir.

Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 103. yıl dönümünde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı neşeyle kutladık.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ilde gerçekleştirilen programa 2/E sınıfı öğretmenimiz Yunus EKİN ve öğrencileri Diyarbakır Halk Oyunu ile okulumuzu temsil ettiler. Öğretmenimiz Yunus EKİN'e ve öğrencilerine verdikleri emekler için çok teşekkür ederiz.

Nis

Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek,

Ağaç dik on yıl sonrası ise tasarladığın,

Ama yüz yıl sonrası ise düşündüğün, halkı eğit.

Kuan-Tzu

Yüz yıl sonrasını şekillendirmenin yanı sıra on yıl sonrası planımız dahilinde orman haftasında öğrencilerimize ağaç ve doğa sevgisini aşılamak için okul bahçemize yeni fidanlar diktik.

Mrt

Okulumuz 2/D ve 4/D sınıfı öğrencilerinin hazırladığı 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u anma programı Gölcük Belediyesi Kongre Sarayında gerçekleştirildi.  Büyük emekler sarf eden sınıf öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü 84. ölüm yıl dönümünde saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin 99. yılını kutladık.

Ekm

Barbaros İlkokulu olarak Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus Akreditasyonu okul eğitimi programı kapsamında Slovenya harketliliğmizi gerçekleştirdik.

Ekm

Bulunduğumuz konum itibarıyla, depreme her an hazırlıklı olmak için öğretmenlerimizin kontrolü eşliğinde tatbikatımızı gerçekleştirdik. 150 saniyede okul tamamen boşaltıldı ve öğrenciler acil toplanma alanına yerleştirildi.

Eyl

2022 - 2023 eğitim öğretim yılı İlköğretim Haftası okulumuzda öğrencilerin okudukları şiir ve sergiledikleri gösterilerle kutlandı. Yeni eiğitim öğretim yılının tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize hayırlı olmasını dileriz.